Voerkorven voor het feederen zijn in verschillende soorten en voor verschillende doeleinden voor de feeder visser, beschikbaar en leverbaar: er zijn plastic voerkorven, speedkorven en gaaskorven.

Voerkorven zijn bij het feedervissen standaard als het gaat op het gericht vissen van witvis. Het voer in de korf wordt, eventueel met een hoeveelheid haakaas bijvoorbeeld maden, mais, casters, pieren, op de bepaalde afstand op de bodem aangeboden. Afhankelijk van stromend of stilstaand water worden keuzes gemaakt. Maar ook bijvoorbeeld watertemperatuur, waterkleur, aanwezige soorten witvis zijn afhankelijk voor de keuze.

De kleinere, lichtere, plastic en gaaskorven zijn geschikter voor ondiepere wateren met stilstaand water.

Als er echt afstand afgelegd moet worden met de korf, komen de speedkorven in beeld. Zit je bijvoorbeeld aan de oever van een brede rivier te vissen en wil je de stek op afstand benaderen? Pak dan een speedkorf. De speedkorf, is vaak zwaarder en heeft een pijl vormig lood aan de onderkant van de korf. Op het moment dat je na gaat denken over de inzet van speed voerkorven, houd dan ook het gewicht van je voer met het gewicht van de korf in gedachten. De speedkorven zijn vaak zwaarder, en vragen een hengel die deze gewichten aan kan.

De voerkorf gevuld met voer is dus het transport om het haak aas mooi aan te bieden, maar ook om op de juiste plek een mooi gespreid bedje te maken. De vis zal langer op een plek blijven als er een mooi bedje van voer ligt.

Let goed op wanneer men een korf gebruikt. Kijk goed naar de werpgewichten vermeld op u hengel en top. U zult niet de eerste zijn die een hengel of top breekt.